X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

MAEIE confirmă reținerea a trei cetățeni moldoveni în legătură cu atentatul din Istanbul

20 noi. 2022,, 11:45   Societate
3573 0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene s-a autosesizat în urma apariției informațiilor referitoare la reținerea cetățenilor moldoveni, suspectați de autoritățile bulgare că avea legătură cu atentatul terorist din Turcia. Instituția declară că a întreprins, în regim de urgență, prin intermediul ambasadei Republicii Moldova la Sofia, demersuri pe lîngă autoritățile bulgare pentru a obține informații suplimentare cu privire la acest caz, transmite agora.

„Se confirmă apartenența a trei persoane reținute la cetățenia țării noastre. MAE IE menționează că reprezentanții misiunii diplomatice vor monitoriza cu atenție evoluțiile aferente acestui caz, informînd autoritățile relevante din Moldova. Țara noastră a condamnat ferm orice act terorist, inclusiv atentatul de la Istanbul și reiterează deschiderea pentru schimbul eficace de informații dintre autoritățile de aplicare a legii, autoritățile judiciare și serviciile de informații din statele vizate pentru combaterea terorismului, urmărirea luptătorilor străini și combaterea criminalității organizate.”, a declarat ministerul de Externe într-un mesaj.

Amintim că autoritățile din Bulgaria au reținut cinci persoane care l-ar fi ajutat să fugă pe unul dintre suspecții în atentatul cu bombă din centrul Istanbulului, soldat cu șase morți. Televiziunile locale au precizat că trei dintre persoanele inculpate în Bulgaria sînt din Republica Moldova, iar o a patra este dintr-o țară arabă. Nu au existat detalii despre cea de-a cincea persoană.

0
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?