X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Lucrările de construcție a noului penitenciar din Chișinău vor costa cîteva milioane euro mai puțin

24 noi. 2023,, 11:07   Societate
2460 0

Ministerul Justiției a avansat în procesul de demarare a lucrărilor de construcție a noului penitenciar din Chișinău, care ar urma să înlocuiască Penitenciarul nr. 13, transmite Noi.md

Recent, în cadrul Comitetului Interministerial pentru Planificare Strategică s-a decis restructurarea proiectului de construcție a penitenciarului Chișinău.

Astfel, Ministerul Justiției a purtat negocieri cu Oficiul Națiunilor Unite pentru Servicii de Proiect (UNOPS) în vederea semnării unui acord de cooperare privind managementul construcției noului penitenciar. Acest fapt implică modificarea componenței și rolului Unității de implementare a proiectului, instituită în 2014.

Între timp, în septembrie 2023, s-a încheiat reproiectarea construcției, prin care a fost redusă capacitatea penitenciarului de la 1536 de locuri la 1050, ceea a dus la micșorarea costurilor cu circa 13 milioane de euro. De asemenea, pe teritoriul adiacent penitenciarului va fi construit un parc fotovoltaic pentru eficiență energetică.

Potrivit Ministerului Justiției, proiectul a întîmpinat dificultăți din cauza lipsei angajaților cu expertiză în managementul proiectelor de infrastructură penitenciară din cadrul Unității de implementare, precum și din cauza creșterii cheltuielilor estimate inițial, urmare a crizei regionale și energetice din ultimii ani.

1
1
1
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?