X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Locuitorii din Bălți, îngrijorați că tariful la apă ar putea fi majorat

31 ian. 12:00   Societate
31755 0

Întreprinderea municipală Regie Apă Canal Bălți înregistrează pierderi la volumul de apă în proporție de 60 la sută.

Autoritățile publice locale însă nu recunosc aceste date și consideră că la mijloc ar fi o altă problemă. Între timp, oamenilor le este frică, că aceste pierderi vor fi puse pe umerii lor, iar tariful la apă se va ridica, transmite Noi.md cu referire la TVN.MD.

„Apa se pierde la sigur în subsoluri, unde este multă apă, permanent este pompată apa, cînd sunt spargerile de țevi, la fel apa se pierde. Ea la noi și așa nu este ieftină, dar sunt împotriva scumpirii”;

„La noi de fiecare dată sînt țevi sparte mai ales la cartierul 6 sau 8, de fiecare dată plutește ceva. Nu e corect, salariile noastre sînt mai mici decît în Chișinău. E foarte rău, va bate în plus la bugetul familiei”, spun oamenii.

Deocamdată, nu a fost identificată cauza concretă a pierderii volumului de apă. O versiune ar fi că verificarea metrologică a contorului instalat care măsoară cîtă apă ajunge în municipiu este depășită.


„În întregime, astăzi la moment, întreprinderea suportă pierderi de 60 de procente, aceste pierderi nu sunt incluse în tarif, dar le suportă întreprinderea. Este contorul instalat de către Aqua Nord la delimitarea unde intră apa în municipiul Bălți, la acest contor pur și simplu la moment este depășită verificarea metrologică și administrația publică locală a înaintat un demers către ANRE ca să facă o claritate să vedem este din cauza diferenței de contor care este între noi și Regia Apa Canal Bălți și Aqua Nord sau sunt alte probleme”, a declarat Vitalie Ungureanu, Director tehnic „Regia Apă Canal” Bălți.

„Noi în municipiul Bălți, trebuie să avem un contor care să contorizeze întreg volumul de apă care intră încoace, or pierderile care se ridică la 60 la sută din volumul apei de la Bălți, nu este acceptabil, de aceea și am dat indicații către Întreprinderea Apă Canal Bălți ca să remedieze situația și să vedem cine este responsabil pentru faptul că acest contor nu lucrează cum trebuie dacă nu este pus”, a precizat Alexandr Petkov, primarul municipiului Bălți.

În prezent, locuitorii municipiului Bălți achită pentru un metru cub de apă 11 lei și 23 de bani.

0
1
1
3
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?