Transnistria stiri: 1322
Eurovision stiri: 494

Litvinenco: Colaborarea dintre CNA și Procuratura Anticorupție s-a îmbunătățit

16 sep. 2022,, 18:30   Societate
2801 0

În cea de-a doua zi a Forumului „Reformarea Justiției și Combaterea Corupției”, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, împreună cu șefii instituțiilor responsabile de combaterea corupției, reprezentanții mass-media și ai societății civile au discutat despre lupta împotriva corupției și evoluția investigațiilor pe cazurile de mare corupție.

Ministrul Justiției a menționat că, pentru a eficientiza lupta cu marea corupție, este important să se facă inclusiv o redistribuire clară a competențelor Procuraturii Anticorupție și CNA, precizînd că Ministerul Justiției analizează deja care ar fi cea mai bună opțiune.

„Sîntem în așteptarea unui raport la acest subiect din partea Consiliului consultativ anticorupție, de pe lîngă Președintele Republicii Moldova. În funcție de concluziile și recomandările care se vor regăsi în acel raport, împreună cu șefii PA și CNA, doamna Dragalin și domnul Rusu, dar și cu implicarea societății civile, vom analiza și vom lua o decizie în acest sens, pentru că ne dorim instituții puternice și eficiente”, a subliniat Sergiu Litvinenco.

Totodată, în discursul său, ministrul Justiției a remarcat că s-a îmbunătățit colaborarea dintre PA și CNA, ceea ce înseamnă consolidarea eforturilor în lupta cu marea corupție și atingerea rezultatelor așteptate de către toți – investigații credibile, finalizarea dosarelor de rezonanță, condamnarea hoților și recuperarea bunurilor dobîndite în mod fraudulos.

Ministrul Justiției a menționat că a observat că pe unele dosare lucrurile au început să se miște mai rapid.


„Ne dorim accelerarea investigațiilor, mai ales în dosarele de mare corupție, dar și intensificarea măsurilor de combatere a acestui fenomen, inclusiv din sistemul de justiție și din instituțiile de stat. Și, desigur, pe dosarele care sunt în instanțe trebuie să se ajungă la finalitate – în caz că vina este demonstrată, persoana trebuie condamnată, iar averea confiscată. Doar așa putem convinge societatea că mergem în direcția corectă”, a mai spus ministrul Sergiu Litivnenco.

Forumul „Reformarea Justiției și Combaterea Corupției” este la a patra ediție. Acesta este organizat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova în parteneriat cu Ministerul Justiției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?