X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Lilian Carp: "Legea cu privire la funcționarea Serviciului 112 trebuie modificată"

8 dec. 2023,, 14:54   Societate
1791 0

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a audiat autoritățile responsabile de înlăturarea consecințelor provocate de ninsorile abundente înregistrate la sfîrșitul lunii noiembrie.

Ședința s-a desfășurat cu ușile închise, iar, la final, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, a făcut declarații pentru presă, transmite Noi.md.

La discuții au participat reprezentanții Procuraturii Generale, ai Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și ai Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor. Aceștia au vorbit despre felul în care autoritățile au intervenit la înlăturarea consecințelor ninsorilor abundente de la sfîrșitul lunii noiembrie. Menționăm că mai multe drumuri au fost înzăpezite, iar două persoane și-au pierdut viața, după ce automobilul în care se aflau a rămas blocat în nămeți. În acest caz, a fost inițiat un proces penal, care vizează două aspecte – cauza decesului victimelor și neexecutarea atribuțiilor de serviciu.

„Cu certitudine, vom aștepta concluziile finale ale Procuraturii Generale și vom face recomandările către Guvern, pentru a lua atitudine. Concluziile preliminare sînt că avem nevoie de protocoale clare despre intervenția autorităților în cazurile excepționale. În prezent, un astfel de protocol există doar la Î. S. Administrația de Stat a Drumurilor. Totodată, Legea cu privire la organizarea și funcționarea Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112 trebuie modificată”, a declarat Lilian Carp, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.

0
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?