X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Licitația de la Aeroport: Angajații întreprinderii au fost audiați la CNA

29 mar. 11:47   Societate
2970 0

În legătură cu organizarea licitației pentru darea în locațiune a activelor neutilizate ale ÎS "Aeroportul Internațional Chișinău", angajații întreprinderii au fost audiați în cadrul procedurii administrative.

Acest lucru a fost comunicat de către Centrul Național Anticorupție (CNA) ca răspuns la solicitarea expediată în adresa instituției de către un activist civic.

CNA a precizat că detalii din documentele din dosarul administrativ nu pot fi făcute publice, în legătură cu restricțiile stabilite de prevederile Codului administrativ, care acordă dreptul de acces la dosar doar participanților la procedura administrativă. Totodară, Centrul a adăugat că nu are în gestine procese/cauze penale pornite pe faptul organizari licitației menționate.

Amintim că recent, fostul director al Agenției Proprietăți Publice (APP), Igor Grigoriev, și-a exprimat părerea sa în privința situației cu licitația de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC).

Grigoriev a spus că este nedumerit de lipsa crasă de profesionalism în gestionarea acestei situații. „Sînt niște lucruri care nu încap, cel puțin, în capul meu. Eu mă uit cu groază la toată chestia asta. E strigător la cer”.


Amintim că recent licitația pentru locațiunea activelor neutilizate destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages de la Aeroportul Internațional Chișinău a fost prelungită. Anunțul a fost făcut de AIC, care a precizat că decizia se datorează faptului că doar o companie a depus dosarul pentru participarea la licitație.

Mai multe controverse au apărut în legătură cu procedura de licitație la AIC, după ce Consiliul Concurenței, într-o scrisoare adresată conducerii Aeroportului, a exprimat dubii și a cerut argumente solide care să susțină condițiile impuse participanților la licitație.

Anterior, fostul reprezentant al Republicii Moldova la Comisia de la Veneția, Nicolae Eșanu, a declarat la N4 că toți cei care acum tac în raport cu încălcările comise în cadrul licitațiilor scandaloase de la AIC se fac complici.

11
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?