X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Licitația de la Aeroportul Internațional Chișinău: ce spune fostul director al Agenției Proprietăți Publice

28 mar. 13:07   Societate
3271 0

Fostul director al Agenției Proprietăți Publice (APP), Igor Grigoriev, și-a exprimat părerea sa în privința situației cu licitația de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC).

„Este o catastrofă, un neprofesionalism și un infantilism total. Cu atîtea dificultăți și procese îndelungate să aduci într-un final în gestionarea Guvernului și, ulterior, să începi cu astfel de scheme de licitație care, de altfel, s-a fost demonstrat că au fost trucate”, a spus fostul director al APP, Igor Grigoriev, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, notează Noi.md cu referire la stiri.

Grigoriev a mai spus că este foarte nedumerit de lipsa crasă de profesionalism în gestionarea acestei situații. „Sînt niște lucruri care nu încap, cel puțin, în capul meu. Eu mă uit cu groază la toată chestia asta. E strigător la cer”.

Amintim că recent licitația pentru locațiunea activelor neutilizate destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages de la Aeroportul Internațional Chișinău a fost prelungită. Anunțul a fost făcut de AIC, care a precizat că decizia se datorează faptului că doar o companie a depus dosarul pentru participarea la licitație.

Pe 4 martie, Agenția Proprietății Publice (APP) a relansat licitația publică pentru selectarea unui locatar pentru spațiile comerciale cu destinația de alimentație publică și comerț specializat pentru zona sterila din incinta AIC.


Anunțul a venit după ce, la prima licitație cu strigare organizată de Guvern, au participat doar două companii – Lagardere și LeBridge. Șeful APP, Roman Cojuhari, a declarat că prima licitație nu a asigurat o concurență „suficientă”, în timp ce ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a spus că licitația a fost sabotată de oligarhul fugar, Ilan Șor.

Amintim că mai multe controverse au apărut în legătură cu procedura de licitație la AIC, după ce Consiliul Concurenței, într-o scrisoare adresată conducerii Aeroportului, a exprimat dubii și a cerut argumente solide care să susțină condițiile impuse participanților la licitație.

Anterior, fostul reprezentant al Republicii Moldova la Comisia de la Veneția, Nicolae Eșanu, a declarat la N4 că toți cei care acum tac în raport cu încălcările comise în cadrul licitațiilor scandaloase de la AICse fac complice.

10
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?