X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

La Teatrul de Operă și Balet "Maria Bieșu", va fi jucată opera "Bărbierul din Sevilla" de Rossini

7 feb. 16:00   Societate
2315 0

La Teatrul Național de Operă și Balet "Maria Bieșu", a avut loc astăzi repetiția generală a operei comice în două acte „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini.

Spectacolul propriu-zis va delecta publicul din capitală, și nu doar în zilele de 09 februarie și 11 februarie și se anunță a fi un moment deosebit în calendarul cultural din țara noastră, notează Noi.md.

Evenimentul va servi un prilej excelent pentru a explora în profunzime modul în care opera clasică este reînviată și reinterpretată de noile talente din domeniul artei lirice. Distribuția talentată și o regie plină de creativitate vor permite să fie aduse în prim-plan farmecul și umorul captivant al operei.

"Voi avea un rol principal în operă, acela al contelui Almaviva. Este un rol, care mă reprezintă și-i mulțumesc mult regizorului Iulian Dumitraș pentru invitație", a declarat actorul Daniel Șveț.

"Actorii tineri, veniți după conservator, ar puteat să îmbrățișeze pas cu pas această tehnică specifică a lui Rossini. Ne mîndrim că putem oferi publicului acest spectacol de operă", a menționat directorul Teatrului de Operă și Balet "Maria Bieșu", Nicolae Dohotaru.


Opera "Bărbierul din Sevilla", creată de compozitorul italian Gioachino Rossini, urmărește aventurile lui Figaro, un bărbier isteț și descurcăreț, care își folosește inteligența pentru a ajuta pe cei din jur să-și atingă scopurile, inclusiv pe tînărul Conte Almaviva, îndrăgostit de frumoasă Rosina.

Sub îndrumarea regizorului Iulian Dumitraș și sub bagheta dirijorului Denis Ceausov, această adaptare aduce o viziune contemporană și plină de inovație asupra clasicei opere.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?