X 
Transnistria stiri: 1324
Eurovision stiri: 494

La Hînceşti a fost finalizat un proiect de reabilitare a sistemelor comunale de canalizare

25 noi. 2023,, 12:30   Societate
2150 0

În oraşul Hînceşti au fost finalizate lucrările de reabilitare și regionalizare a sistemelor comunale de canalizare pentru locuitorii din oraş.

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a organizat ieri o ședință de recepție a lucrărilor în cadrul proiectului "Sisteme Regionale Apă-Canal - Garanția Sănătății Noastre". „Membrii comisiei de recepție au inspectat produsele proiectului, stipulînd în procesul-verbal neregulile depistate, iar antreprenorul urmează să înlăture toate neajunsurile și să informeze cu privire la remedierea acestora”, indică ADR Centru, transmite Moldpres.

Executarea lucrărilor recepționate reprezintă construcția a peste 15,42 km de rețele gravitaționale, 2 stații de pompare, 5 mini-stații de pompare și 550 fîntîni de revizie. „Acești indicatori tehnici semnificativi au un impact direct asupra vieții a peste 7000 de locuitori din Hîncești, contribuind la asigurarea unui mediu mai sănătos”, explică sursa citată.

Proiectul, demarat în mai 2022, a fost implementat datorită finanțării din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, în colaborare cu autoritățile publice locale. „Cu o investiție totală de aproape 18 milioane de lei (900 mii de euro), acest proiect reprezintă o dovadă a angajamentului comun de susținere a dezvoltării infrastructurii, și îmbunătățirii calității vieții locuitorilor din Hîncești”, rezumă Agenţia de Dezvoltare Regională Centru.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?