X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

La Centrul de Poştă Hînceşti, s-a desfăşurat prezentarea mărcii poştale „Conacul Manuc bei”

24 iun. 2022,, 20:30   Societate
3125 0

Azi, 24 iunie, de Ziua Internaţională a Iei, la Centrul de Poştă Hînceşti, într-un cadru festiv, s-a desfăşurat un eveniment istoric. Îmbrăcate în ii, angajatele CP Hînceşti împreună cu directoarea Raisa Scai şi factorii poştali din teritoriu, alături de oaspeţi precum preşedintele raionului Iurie Levinschi şi specialistul principal al Centrului raional de Cultură Conacul Manuc bei Valentina Braga, au participat la prezentarea mărcii poştale „Conacul Manuc bei”.

„Astăzi sîntem prezenţi la un eveniment deosebit în cadrul căruia avem onoarea să prezentăm o marcă poştală care va promova bijuteria noastră istorică, Conacul manuc bei. Este o marcă multaşteptată atît de noi, angajaţii CP Hînceşti, cît şi ai ÎS „Poşta Moldovei”, deoarece prin intermediul acestei mărci vom promova Conacul Manuc bei atît în ţară, cît şi oriunde în lume. sîntem mîndri că prin promovarea mărcii Conacul Manuc bei vom contribui la această acţiune frumoasă” – a menţionat directorul CP Hînceşti, Raisa Scai, în debutul evenimentului de lansare, care a înmînat oficial prima carte carte poştală cu marca „Conacul Manuc bei” preşedintelui raionului Iurie Levinschi.

„Mă bucur de lansarea acestei mărci poştale, deoare, într-adevăr, cartea de vizită a raionului nostru este Complexul istorico-arhitectural Manuc bei. Noi, cu toate posibilităţile îl promovăm atît în Republica Moldova, cît şi în afara ţării, organizăm diverse evenimente pentru a-l face cît mai atractiv pentru vizitatori şi turişti, dar acum, aplicat pe plic, va ajunge în orice colţ al lumii, iar aceasta este o excelentă posibilitate de promovare. Or, cu cît mai mulţi turişti vom atrage în raionul Hînceşti, cu atît raionul va fi mai dezvoltat şi vor veni mai multe finanţe în bugetul Consiliului raional şi al Complexului Manuc bei. Mă bucur că demersul înaintat de dna director al Centrului raional de Cultură Conacul Manuc bei, Irina Talmaci, către ÎS „Poşta Moldovei” a fost acceptat şi datorită implicării directorului CP Hînceşti Raisa Scai acest lucru s-a realizat” – a specificat Iurie Levinschi.

Specialistul principal al Centrului raional de Cultură Conacul Manuc bei, Valentina Braga, a menţionat că acest eveniment este cu adevărat istoric pentru instituţia pe care o reprezintă. Domnia sa a menţionat că prima marcă poştală cu reprezentarea unuia dintre obiectivele Complexului, executată de Poşta Moldovei în anul 1981, reprezenta clădirea Castelului de vînătoare, care este parte componentă a Conacului Manuc bei, la 100 de ani de la construcţia acestei clădiri. În continuare, dna Braga a făcut o scurtă prezentare a Compexului istorico-arhitectural Manuc bei, menţionînd aspectele care-l fac deosebit şi unic în ţara noastră, dar şi procesul de renaştere care s-a datorat Consiliului raional Hînceşti, care este şi fondatorul acestui Centru Cultural istoric, introdus în Registrul monumentelor ocrotite de stat din anul 1993.

Ulterior, factorii poştali, cei care vor promova graţie muncii lor această marcă în raion, în ţară şi peste hotare, au făcut o vizită la Conac, pentru a putea aprecia şi admira Complexul nu doar de pe timbru sau carte poştală, dar şi în realitate!


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?