X 
Transnistria stiri: 1358
Eurovision stiri: 499

Judecătorul Curții de Apel Chișinău Mihail Diaconu a fost plasat în arest la domiciliu

24 noi. 2023,, 12:19   Societate
2327 0

Curtea de Apel Bălți a admis integral recursul declarat de procurorii anticorupție, aplicîndu-i judecătorului Curții de Apel Chișinău Mihail Diaconu, cercetat pentru trafic de influență, măsura preventivă - arestul la domiciliu pe un termen de 30 zile, anunță Procuratura Anticorupție.

La 16 noiembrie, Judecătoria Bălți, sediul Central, a admis parțial demersul procurorului privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu, dispunînd în privința acestuia, aplicarea măsurii preventive – liberarea provizorie sub control judiciar pe un termen de 60 zile, transmite Noi.md cu referire la zdg.md.

Anterior, Procuratura Anticorupție a venit cu detalii suplimentare referitor la dosarul în privința celor patru judecători, pentru care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a eliberat acordul privind efectuarea acțiunilor de urmărire penală la 14 noiembrie 2023.

Menționăm că judecătorul Mihail Diaconu este acuzat de trafic de influență.

Mihail Diaconu activează în sistem din 17 iunie 2004. Acesta a făcut carieră la Judecătoria Buiucani din capitală, instituție transformată după reforma justiției în sediul Buiucani al Judecătoriei Chișinău. În prezent este magistrat la Curtea de Apel Chișinău.


Menționăm că patru magistrați sînt cercetați penal în cadrul unor dosare ce vizează comiterea infracțiunii de corupere pasivă și trafic de influență. Este vorba de Radu Grecu, Mihail Diaconu, Garri Bivol și Valentina Garabagiu.

2
3
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?