X 
Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Ion Chicu: Le mulțumim veteranilor pentru pace și posibilitatea de a trăi liber

9 mai. 11:30   Societate
3363 0

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării din Moldova, Ion Chicu, a participat astăzi, de Ziua Victoriei, alături de colegii săi, la ceremonia de depunere de flori la Complexul Memorial "Eternitate" din Chișinău, precum și la multe alte monumente din localitățile țării, ridicate în cinstea eroilor căzuți pe cîmpurile de luptă ale celui de-al Doilea Război Mondial.

El a remarcat că în urmă cu 79 de ani s-a încheiat cel mai sîngeros război din istoria omenirii. Cu prețul a zeci de milioane de vieți omenești, regimul inuman care ucidea oameni doar pentru că erau diferiți: de altă naționalitate, religie sau orientare politică a fost învins.

"Dragi veterani, vă felicităm cu profundă recunoștință cu ocazia Zilei Victoriei! Vă mulțumim și ne aplecăm în fața voastră pentru că ați adus pacea în lume și ne-ați oferit posibilitatea de a trăi în libertate și demnitate", a subliniat Ion Chicu.

El a subliniat că astăzi este, de asemenea, Ziua Europei.

"Prin tradiție, ca și în anii precedenți, onorăm drapelul Uniunii Europene în Piața Europei din centrul Chișinăului. La mulți ani, Europa liberă, democratică, fără standarde duble!", a spus Ion Chicu.

29
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав