Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Învățătoare, către profesorii care agresează elevii: ”Dacă nu-ți place profesia, nu iubești copiii, PLEACĂ!”

7 dec. 2023,, 11:00   Societate
6805 0

După ce ieri, Procuratura Generală a anunțat că a pornit o investigație după apariția în spațiul public a unei înregistrări audio în care o profesoară de la un liceu din Capitală își insultă elevii, astăzi cu o reacție a venit și profesoara de la liceul teoretic cu profil de arte „Elena Alistar”,Elena Vorotneac.

Fiind indignată de imaginile video apărute, aceasta și-a îndemnat colegii care nu își iubesc profesia să plece din sistem, dar nu să traumeze copiii.

”Nu e simplu să fii profesor. Dar dacă nu-ți place profesia, nu iubești copiii, PLEACĂ!

Mai bine o școală fără de profesori, decît o instituție unde copiii cresc cu personalitatea deformată, umiliți și cu mentalitate de sclavi.


Profesorul trebuie să fie ca un părinte iubitor.

Dacă iubești cu adevărat, înseamnă că îți pasă de educația elevului, de reușita lui, de starea de bine. Poate, nu întotdeauna ești iubit, dar dacă faci ceva pentru binele copilului, ulterior acesta va înțelege.

Faci asta fără să umilești, fără să jignești. Ci cu respect, cu profesionalism și prin aplicarea strategiilor didactice pe care ar trebui să le cunoști din momentul în care ți-ai ales această profesie. Dacă încă nu cunoști cum, consultă-te cu colegii care au o mai mare experiență sau pur și simplu citește cărți de specialitate”, a scris profesoara pe o rețea de socializare.

Totodată, aceasta a menționat că profesorul este obligat să trateze fiecare copil cu respect, idiferent de situație.

”Deseori le spun elevilor: „Vă înțeleg, acum vă este ciudă pe mine, vă este greu, trebuie să depuneți un pic de efort, dar mai tîrziu veți pricepe la ce vă vor folosi competențele de a sintetiza informația, de a analiza o situație, de a cerceta un fapt etc.”.

Accept ideea că deranjez atunci cînd îi pun să citească, să depună efort pentru a gîndi, a analiza. Am deprins noi tehnici de a face lecțiile interesante, accesibile, interactive. Dar, nu întotdeauna pot concura cu TikTokul, cu jocurile la telefon unde e o lume ideală, unde totul se dă ușor.

Orice om este construit să aleagă întotdeauna calea cea mai ușoară, cea mai simplă și mai puțini fac rînd acolo unde sînt provocări, unde e mai greu, unde trebuie de muncit.

Un profesor nu va împarte clasa în buni și răi. Ci va merge cu toții înainte, fără a lăsa vreun copil în urmă.

Nu e necesar ca să te iubească toți elevii.

E firesc să fie așa.

E de ajuns să ai parte de respect din partea lor. Și tu, PROFESORUL, ești obligat să tratezi fiecare copil cu respect, indiferent de situație.

Cere respect și oferă-l. NOTA NU ESTE EGALĂ CU PERSONALITATEA COPILULUI”, a mai scris profesoara.

23
3
1
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?