Transnistria stiri: 1418
Eurovision stiri: 504

Intoxicații, mușcături de animale, accidente - ce chemări au avut medicii de la ambulanțe

31 oct. 2023,, 10:30   Societate
2088 0

În perioada 23-29 octombrie, echipele de asistență medicală urgentă au deservit 14 158 solicitări. După acordarea primului ajutor medical la etapa de prespital, 5696 pacienți au fost transportați la spitalele din țară.

Pe parcursul săptămînii, Serviciul Asistenței Medicale Urgente a fost solicitat pentru persoanele cu urgențe: cardiovasculare, neurologice, respiratorii și traumatologice, notează Noi.md.

Totdodată, au fost înregistrate 55 apeluri de urgență pe motivul „accident rutier”, în urma acestora au avut de suferit 68 de persoane. Tuturor li s-a acordat asistență medicală de ugență la etapa de prespital, iar ulterior, 58 de pacienți, inclusiv 9 copii cu diverse traumatisme, au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

În perioada de referință, echipele AMU au deservit 51 de solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu: combustii și mușcături de animale sau înțepături de insecte. Totodată, au fost înregistrate 45 solicitări pe motiv de intoxicație: cu medicamente, cu alcool, cu ciuperci și cu monoxid sau bioxid de carbon.

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?