Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Instruire gratuită pentru profesori în cadrul Programului Național „Investim în profesori”

19 mar. 21:30   Societate
2555 0

Peste 4000 de profesori din 169 de instituții de învățămînt general vor beneficia de cursuri de formare continuă gratuite în cadrul Programului Național „Investim în profesori”, ediția a II-a.

Școlile beneficiare au fost selectate dintr-un număr de 181 de instituții și consorții, inclusiv 29 din România.

Ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun a mulțumit școlilor care au manifestat interes și disponibilitate și s-au înscris în Programul ,,Investim în profesori”.

„Mulțumim școlilor pentru interes și pentru disponibilitatea de a parcurge acest program, care bineînțeles o să necesite și un efort adițional din partea instituțiilor. Un fapt curios este că s-au înscris 29 de instituții de învățămînt din România. Ne bucurăm că programele noastre sînt vizibile și în România și există interes și din partea instituțiilor de învățămînt de acolo pentru Programul ,,Investim în profesori”, a declarat Dan Perciun.

Tematicile formărilor vor include subiecte de interes pentru cadrele didactice, inclusiv: inteligența emoțională, relația profesorului cu elevii și cu părinții, relevanța învățări, educația incluzivă, educația pentru democrație și integrare europeană, formarea competențelor de prevenire și intervenție în cazurile de bullying, integritatea și etica personalului didactic.

Numărul total de ore alocate pentru formare este de 300, echivalent cu 10 credite profesionale la modulul Psihopedagogie. Cursurile de formare se vor desfășura atît în instituțiile de învățămînt general selectate, cu un număr de ore nu mai puțin de jumătate din total, cît și online.

La final, participanții vor fi evaluați și vor obține un certificat de perfecționare.

Pentru desfășurarea celei de-a II-a ediții a Programului Național „Investim în profesori” Ministerul Educației și Cercetării a alocat circa 8 milioane de lei.

Amintim că, alte 6 milioane de lei au fost alocați anul trecut pentru desfășurarea ediției I a Programului „Investim în profesori” în cadrul căreia au fost instruiți cca 3000 cadre didactice și 91 instituții de învățămînt din țară.

Lista instituțiilor selectate pentru a participa în cadrul Programului Național ,,Investim în profesori” poate fi consultată aici.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав