X 
Arşiţa stiri: 190
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Indemnizația lunară pentru creșterea copilului: Cu ce informație vine CNAS

18 iun. 16:15   Societate
4168 0

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) reamintește tuturor cetățenilor despre un serviciu electronic util, notează Noi.md.

Astfel, serviciul electronic „e-Cerere Indemnizații”, este disponibil pe portalul guvernamental unic al serviciilor publice (www.servicii.gov.md) sau pe pagina-web a CNAS (www.cnas.md), la compartimentul ”Servicii electronice prestate de CNAS”, cu ajutorul căruia aveți posibilitatea modificării opțiunii privind indemnizația lunară pentru creșterea copilului.

Începînd cu 1 ianuarie 2024, indemnizația lunară pentru creșterea copilului pînă la vîrsta de 3 ani se stabilește de către CNAS, din oficiu, mamei, iar în cazul în care mama nu întrunește condițiile de stabilire a indemnizației – tatălui, în baza datelor privind naşterea copilului disponibile în Registrul de Stat al Populației, fără necesitatea depunerii cererii la casa teritorială de asigurări sociale sau în mod electronic.

Opțiunea stabilită proactiv, poate fi modificată o singură dată, alegînd una din următoarele opțiuni:

- 90% din venitul asigurat pentru o perioadă de 12 luni;


- 60% din venitul asigurat pentru 12 luni de la data acordării concediului pentru îngrijirea copilului și 30% din venitul asigurat pentru următoarele 12 luni.

0
0
5
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав