Transnistria stiri: 1420
Eurovision stiri: 504

Îndemn de a denunța corupția în sistemul educațional

28 noi. 2023,, 16:06   Societate
2577 0

Moldovenii sînt îndemnați să nu tolereze corupția în sistemul de învățămînt și să denunțe cazurile la linia națională de anticorupție: 080055555.

„Conform prevederilor articolului 135 a Codului educației, personalului didactic îi este interzis primirea de mijloace bănești și a bunurilor sub orice formă de la elevi, familia acestora, precum și de la asociații părintești. Personalul didactic este obligat să respecte dreptul elevilor, să nu admită tratament discriminatoriu față de aceștia.

Nerespectarea acestor prevederi reprezintă abateri disciplinare și se sancționează conform legislației.

Pretinderea, acceptarea sau primirea sau prin mijlocitor de către o persoană publică a bunurilor ce nu se cuvin, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, reprezintă semne constitutive ale infracțiunii de corupere. Incidentul de integritate reprezintă manifestări de corupție în situații reale, conform Legii 82, legii integrității”, declară Vitalie Moisei, inspector principal al Direcției prevenire și programme anticorupție a Direcției generale prevenirea corupției a Centrului Național Anticorupție, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Apelul a fost lansat în cadrul unei campanii de informare și sensibilizare de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în Moldova.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?