X 
Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Incidentele de la postul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii au fost aduse în atenția CUC

15 sep. 2022,, 19:54   Societate
2237 1

nouă reuniune de lucru a Comisiei Unificate de Control s-a desfășurat astăzi la Bender, comunică Biroul politici de reintegrare.

Comandamentul Militar Întrunit a raportat situația în Zona de Securitate, iar unul din subiectele documentate de observatorii militari s-a referit la reținerea locuitorului satului Pîrîta, Gurie Popa, la postul de menținere a păcii nr. 9-dreapta (podul peste Nistru din preajma orașului Vadul lui Vodă).

Delegația Republicii Moldova consideră inadmisibile asemenea situații tensionante pentru cetățeni la obiectivele gestionate de Forțele Mixte de Menținere a Păcii.

Sub acest aspect părțile au dispus modificarea instrucțiunilor interne ale militarilor în așa fel încît cazuri similare să nu se mai întîmple.

Conform agendei, au continuat discuțiile inițiate anterior privind instalarea abuzivă de către structurile de forță transnistrene a unor noi posturi care obstrucționează libera circulație în Zona de Securitate.


Poziția Delegației Republicii Moldova în această problemă rămîne constantă: retragerea posturilor ilegale.

Părțile au analizat propunerile înaintate pentru depășirea blocajului creat, însă nu au ajuns la consens, iar examinarea subiectului a fost amînată pentru joia următoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?