X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4048

Încercare de fugă, zădărnicită: Tînăr, oprit cu acte falsificate la graniță

16 feb. 14:45   Societate
2431 0

Un conațional de 22 de ani a fost descoperit la trecerea frontierei de stat cu două permise de conducere, ambele documente fiind cu semne evidente de falsificare, anunță Noi.md cu referire la Poliția de Frontieră a R. Moldova

Incidentul a avut loc la Punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, în timp ce tînărul intenționa să părăsească țara.

În cadrul controlului suplimentar, efectuat conform analizei de risc, la cetățeanul Republicii Moldova, care călătorea către Germania, polițiștii de frontieră au depistat cele două permise, unul pretins a fi emis de autoritățile naționale, iar celălalt de autoritățile rusești.

Din declarațiile posesorului s-a aflat că ambele documente falsificate au fost obținute printr-un intermediar online, cu o plată de 200 de euro.

Investigațiile sînt în curs pentru a elucida circumstanțele și atragerii la răspundere pentru uzul de acte oficiale false.


Reamintim că în conformitate cu prevederile Codului Penal al Republicii Moldova, deținerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale false se pedepseşte cu amendă în mărime pînă la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?