X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 150
Transnistria stiri: 1458

Începînd de azi înregistrarea drepturilor în Registrul bunurilor imobile este online

27 mai. 17:30   Societate
4404 0

Începînd de azi, 27 mai 2024, înregistrarea drepturilor în Registrul bunurilor imobile este online.

Menționăm că serviciul este disponibil în regim de pilotare în Chișinău, Orhei și Criuleni, ulterior va fi extins pe întreg teritoriul țării.

La etapa inițială, certificatele vor putea fi comandate online de către notari pentru bunurile imobile situate cele trei orașe, iar ulterior serviciul va fi disponibil pentru locuitorii de pe întreg teritoriul țării.

Pentru a beneficia de acest serviciu, notarul va solicita, în numele titularului de drept, înregistrarea drepturilor în Registrul bunurilor imobile a Republicii Moldova, prin depunerea unei cereri online pe Platforma de dezvoltare a serviciilor electronice (PDSE), anexînd actele juridice necesare semnate cu semnătura electronică calificată.

În rezultatul înregistrării dreptului de titular în Registrul bunurilor imobile, atît notarul, cît și titularul de drept, vor primi instant, în cabinetul virtual MCabinet, confirmarea înregistrării, reprezentată prin documentul digital – Certificat privind înscrierile în registrul bunurilor imobile. La fel, Certificatul va putea fi recepționat și pe suport de hîrtie la sediul Centrului multifuncțional al Agenției Servicii Publice (ASP) selectat de beneficiar, precum și cu livrare, prin intermediul serviciul guvernamental de livrare MDelivery, la adresa indicată de solicitant. Achitarea tarifelor pentru prestarea serviciilor respective se realizează doar prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay.


Serviciul de înregistrare a drepturilor în Registrul bunurilor imobile la cererea notarilor afost posibil ca urmare a digitalizării acestui serviciu de către Instituția Publică „Cadastrul Bunurilor Imobile”, de comun cu Instituția Publică „Agenția de Guvernare Electronică” și Camera Notarială.

Lansarea serviciului face parte din eforturile autorităților pentru asigurarea executării prevederilor art. 30I din Legea cadastrului bunurilor imobile nr. 1543/1998 și atingerea obiectivului Guvern 100% digital. Lista serviciilor de înregistrare a drepturilor în registrul bunurilor imobile și tarifele la acestea sînt aprobate prin Hotărîrea Guvernului nr.966/2020 și poate fi consultată pe Portalul Serviciilor Publice – servicii.gov.md.

1
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав