Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Incendii de vegetație: salvatorii au lichidat mai multe focare în toată țara

23 feb. 11:40   Societate
1758 0

În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au intervenit în 30 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație uscată. În total, focul a compromis peste 110 ha de teren din 15 raioane, dar și din UTA Găgăuzia, notează Noi.md.

Un incendiu de vegetație a fost înregistrat în seara zile de 22 februarie la periferia localității Pașcani, raionul Criuleni. La fața locului, a intervenit un echipaj de salvatori și pompieri, care au stins focul. Flăcările au compromis 4 ha de vegetație uscată.

Tot de intervenția pompierilor a fost nevoie în localitatea Cobîlea, raionul Șoldănești. Aici, focul a afectat 30 ha de vegetație uscată. Mai mult, în seara zilei de ieri, salvatorii au lichidat un incendiu de vegetație în satul Pompa, raionul Fălești, care a cuprins o suprafață de teren de 10 ha.

În acest context, IGSU atenționează repetat oamenii să nu aprindă vegetația uscată, gunoiul menajer și stufărișul. În condiții de temperaturi ridicate, necaracteristice pentru sezonul rece, umiditate redusă și vînt, orice scînteie poate provoca incendii de proporții.

În perioada 01 ianuarie-19 februarie 2024, au fost înregistrate 121 de intervenții ale pompierilor la lichidarea focarelor de vegetație uscată, în urma cărora au fost compromise 138 ha de teren.

1
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?