X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Mii de persoane, informate despre riscul utilizării instalațiilor de încălzit

15 feb. 15:30   Societate
1590 0

De la începutul sezonului rece, salvatorii și pompierii au informat peste 99 de mii de persoane despre riscurile utilizării sobelor defecte și altor instalații de încălzit.

Specialiștii au reușit să ajungă în circa 41 de mii case de locuit din peste 1600 localități din țară, notează Noi.md.

Astfel, datorită acțiunilor de profilaxie desfășurate sistematic de salvatori și pompieri, a fost înregistrată o descreștere cu 29% a cazurilor de deces din cauza nerespectării regulilor antiincendiare, comparativ cu anul precedent.

În acest sens, salvatorii atenționează repetat cetățenii despre riscul incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon, în caz de nerespectare a regulilor antiincendiare. Pompierii îndeamnă oamenii să acorde o atenție deosebită exploatării cazanelor, instalațiilor electrice, dar și sobelor, verificînd sistematic dacă acestea nu sînt defecte, iar canalele de evacuare nu sînt astupate.

Totodată, specialiștii recomandă ca încăperile unde arde focul să fie bine aerisite, iar în vederea prevenirii incendiilor, locuințele să fie dotate obligatoriu cu detectoare autonome optico-electronice de fum.


2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?