X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Încălcări în trafic, înregistrate de camerele de supraveghere anul trecut

22 ian. 09:45   Societate
2733 0

Aproape 400 de mii de încălcări au fost înregistrate, anul trecut, de camerele de supraveghere a traficului rutier din Republica Moldova.

Anul trecut, camerele de supraveghere a traficului rutier au înregistrat peste 380 de mii de încălcări, cu aproape 50 de mii mai puţine faţă de anul trecut.

Cifra e mai mică, însă nu pentru că şoferii au devenit mai disciplinaţi, ci pentru că s-au făcut modificări în Codul Contravenţional.

De vara trecută, camerele de supraveghere nu mai înregistrează cazurile cînd şoferii nu-şi cuplează centura de siguranţă sau cînd vorbesc la telefon. În primele şase luni ale anului trecut, pînă la intrarea în vigoare a noilor modificări, camerele de supraveghere de pe şoselele naţionale, au înregistrat aproape 60 de mii de astfel de abateri de la lege, notează Noi.md cu referire la tvrMoldova.

În 2023, cea mai frecventă încălcare comisă de şoferi a fost depăşirea limitei de viteză. Conducătorii autor au primit 300 de mii de citaţii. În alte aproape 15 mii de cazuri, şoferii au încălcat marcajul rutier, iar aproximativ 10 mii au trecut la culoarea roşie a semaforului.

Anul trecut, în baza înregistrărilor din sistemul de monitorizare a traficului rutier din Republica Moldova, au fost întocmite aproape 50 de mii de procese-verbale şi aplicate amenzi în sumă totală de peste 20 de milioane de lei.

Pe şoselele din Republica Moldova funcţionează 39 de camere de supraveghere, instalate în 25 de locuri, iar pe străzile din Chişinău sînt 149 de dispozitive.


În ultimele cinci luni ale anului 2023, peste 400 de şoferi au rămas, timp de o lună, fără carnet de conducere după ce au încălcat în mod repetat regimul de viteză sau au acumulat numărul maxim de puncte de penalizare.

0
0
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?