Transnistria stiri: 1362
Eurovision stiri: 499

Încălcări grave la transportarea peștelui viu

10 apr. 2023,, 20:30   Societate
13423 0

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au găsit mai multe încălcări, după ce au efectuat, în perioada 8-9 aprilie, o serie de controale privind respectarea cerințelor sanitare şi veterinare în timpul transportării peștelui viu.

Acțiunile s-au axat pe verificări în proximitatea locurilor de comercializare a peștelui viu în mai multe regiuni ale țării, pentru verificarea respectării cerințelor sanitar-veterinare în timpul transportării și comercializării peștelui viu.

În timpul controalelor efectuate s-au depistat mai multe încălcări: transportarea peștelui viu fără certificate sanitare veterinare și acte de proveniență; transportarea peștelui viu cu unități de transport neautorizat și care nu dispuneau de dotările corespunzătoare; transportarea de pește viu care se bănuiește a fi dobîndit prin activități de braconaj.

În urma controalelor desfășurate au fost întocmite mai multe procese-verbale, iar persoanele care au încălcat legislația urmează a fi sancționate conform Codului Contravențional al Republicii Moldova.

De astăzi, a intrat în vigoare ordinul Agenţiei de Mediu referitor la stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului în obiectivele acvatice piscicole naturale în anul curent. Potrivit documentului, din 10 aprilie și pînă la 30 iunie, se declară perioadă de prohibiție a pescuitului în obiectivele acvatice din Republica Moldova.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?