Transnistria stiri: 1324
Eurovision stiri: 494

În orașul Taraclia a fost modernizat trotuarul pe o porțiune de drum de peste un kilometru

31 dec. 2022,, 05:00   Societate
2102 0

În orașul Taraclia a fost reparat trotuarul de-a lungul drumului care duce spre spitalul raional. Mai mult de un kilometru de pavaj cu sistem de scurgere a apelor pluviale și băncile instalate de-a lungul peluzelor au înnobilat spațiul de acces către instituția medicală.

În aceste scopuri, autoritățile raionale au alocat 1,5 milioane de lei, iar administrația orașului, cu ajutorul sponsorilor, a dotat porțiunea de drum cu iluminat stradal. Autoritățile locale planifică amenajarea în acest spațiu a unei zone de recreere.

Spitalul raional Taraclia este situat, practic, în afara orașului. Pentru a ajunge acolo pe jos, oamenii parcugeau o distanță de peste un kilometru pe un trotuar plin de gropi. Proiectul de modernizare a trotuarului a îmbunătățit semnificativ accesul cetățenilor la instituția medicală.

„Nu vin des aici, ultima dată am fost acum o lună. Este grozav să mergi acum pe acest trotuar nou, cînd vremea este posomorîtă, poți să faci o plimbare. Adesea veneam încoace cu microbuzul sau cu taxiul. Înainte trotuarul era într-o stare jalnică”, spune Svetlana Caramalac.

„Am venit la spital să-mi vizitez o rudă. E plăcut acum să te afli aici. Oamenii se plimbă pe trotuar, mai ales vîrstnicii. Noaptea acest spațiu este iluminat. Pînă acum drumul era tare spart. Așteptăm cu nerăbdare să facă reparație și pe strada noastră”, spune o altă locuitoare a orașului Taraclia, Evdochia Mircos.


Conform proiectului, în această zonă a fost înnoit asfaltul, instalat pavajul și amenajate bănci de-a lungul trotuarului.

„Pentru implementarea acestui proiect a fost alocată suma de 1,5 milioane de lei. Încercăm să facem totul pentru confortul oamenilor. Am instalat bănci, am plantat copaci în zonă. Pe viitor va fi o alee acolo. În perspectivă, vom amenaja o pistă pentru bicicliști. Lungimea trotuarului renovat este de 1100 de metri. Are o lățime de peste doi metri, confortabilă pentru mamele cu căruciorul și pentru cei care ies la plimbare cu copiii”, spune vicepreședintele raionului Taraclia, Lazar Dermenji.

Iar noul iluminat stradal oferă mai multă siguranță pietonilor care traversează această zonă pe timp de noapte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?