Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

În nordul țării, agricultorii au început semănatul de floarea-soarelui

19 apr. 10:30   Societate
2524 0

Agricultorii din nordul Republicii Moldova au început semănatul de floarea-soarelui. Doar în raionul Soroca vor fi însămînţate circa 12 mii de hectare.

Anul acesta, fermierii au speranţe mari că vor avea o roadă bogată, pentru că a plouat la timp. De aceea ei spun că o criză a uleiului vegetal e puţin probabilă, în următoarele luni.

Ghenadie Munteanu, din satul Holoșnita, vrea să semene peste 500 de hectare cu floarea-soarelui. Agricultorul spune că deşi foloseşte patru tipuri de hibrizi, cu imunitate şi la secetă, dacă nu va ploua munca lui va fi în zadar.

"Este un an mai greu pentru că sînt probleme financiare care se trag de anul trecut. Aşa agricol, se arată nu rău an, pentru că se aşteaptă ploi zilele acestea. Noi am depus muncă mare", spune fermierul, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

Agricultorii spun că nu există motive de îngrijorare în privința rezervei de ulei de floarea-soarelui.


"S-a anunţat că sînt la fermieri stocuri pînă la o sută mii tone de floarea-soarelui în depozite. Am auzit că toate cele trei fabrici au capacitatea de a prelucra o mie tone în 24 ore, ceea ce înseamnă că în 3 luni vom avea ulei la preţuri care sînt", a adăugat Ghenadie Munteanu.

La începutul lunii, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare declara că stocul de semințe de floarea-soarelui în Republica Moldova este de 350 de mii de tone, iar orice speculaţie pe seama rezervelor insuficiente este nefondată.

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?