Preşedintele stiri: 3607

În Moldova va sosi primăvara adevărată

20 mar. 17:15   Societate
3783 0

Luna lui Mărţişor intră în forţe depline cu temperaturi ridicate, vreme în general însorită şi doar pe alocuri ploi de scurtă durată.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), azi şi mîine, noaptea încă vom avea temperaturi sub zero, însă de miercuri vremea se va încălzi considerabil. Astfel, pe parcursul săptămînii următoare, valorile termice diurne se vor situa în medie pe ţară între 12-22 grade Celsius, şi pînă la 10 grade, noaptea. Ultima decadă a lunii martie se arată a fi fără precipitaţii mari, izolat fiind posibile doar ploi slabe, de scurtă durată, transmite Moldpres.

De asemenea, în următoarele 24 de ore, în rîul Nistru, pe sectorul NaslavceaDubăsari va avea loc variația nivelului apei cu 10-40 cm. Pe sectorul Grigoriopol – Răscăieți va continua creșterea nivelului apei cu 5-20 cm, din cauza măririi deversării apei din Lacul de acumulare Dubăsari pînă la 350 m3/s, iar pe celelalte sectoare ale rîului Nistru nu vor fi schimbări esențiale.

Pe rîul Prut, în amonte de lacul de acumulare Costești-Stînca, schimbări esențiale nu vor avea loc. Pe sectorul Leova – Brînza va continua creşterea nivelului apei cu 5-15 cm, din cauza măririi deversării apei din Lacul de acumulare Costeşti-Stînca pînă la 65.0 m3/s, iar pe celelalte sectoare al rîului Prut și în rîurile mici regimul hidrologic nu se va modifica esențial.

6
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий