Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

În Moldova, protestele nu au schimbat niciodată guvernarea. Opinie

6 iun. 17:30   Societate
1731

În Moldova, protestele nu au schimbat niciodată guvernarea și, prin urmare, nici acțiunile actuale organizate de Partidul Socialiștilor nu vor atinge acest obiectiv.

O astfel de opinie a exprimat politologul Alexandr Corinenco, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" de la postul de televiziune NTV-Moldova, transmite Noi.md.

"Putem vorbi foarte mult despre evenimentele din 7 aprilie 2009, dar totuși, guvernul s-a schimbat atunci ca urmare a alegerilor, nu ca urmare a protestelor. Poate că pe undeva s-a schimbat cîmp de informații. Dar au existat fluctuații ușoare. Chiar cred că atunci Alianța pentru Integrare Europeană ar fi putut cîștiga și fără acel 7 aprilie", a spus el.

Politologul a spus că protestele actuale sînt necesare partidelor înșiși pentru a mobiliza electoratul pentru a demonstra unele nemulțumiri.

"În orice caz, într-o țară democratică normală, protestul este un lucru bun. Dar, din păcate, protestele nu vor schimba nimic. Sunt sceptic cu privire la acest lucru, deoarece, după cum arată practica, cîți oameni au ieșit să protesteze împotriva regimului Plahotniuc, nu a existat niciun rezultat. Pînă nu a sosit ambasadele și nu ne-au schimbat guvernarea, noi nu am reușit nimic. Adică, mai avem încă de învățat ce înseamnă democrația. Poate că în 30, 40, 50 de ani - protestele vor juca un rol important, iar autorităților le va fi frică și vor merge în întîmpinarea mulțimii, vor exista anumiți negociatori. Dar acum - nu", a spus Alexandr Corinenco.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав