Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1669

În Moldova a fost deschis un memorial restaurat al învingătorilor fascismului

31 oct. 2021,, 17:36   Societate
3006 3

Un monument pentru soldații sovietici și luptători care au căzut în lupta împotriva fascismului, numele căror au fost imortalizate pe plăci de granit, a fost inaugurat în satul Mașcăuți din raionul Criuleni.

Ceremonia de deschidere a memorialului a avut loc cu participarea reprezentanților bisericii și ai organizației slave pentru apărarea drepturilor omului ”Vece”. La eveniment a participat și angajați ai ambasadei Rusiei, Belarusului, reprezentanți „Rossotrudnichestvo”, președintele organizației slave pentru apărarea drepturilor omului ”Vece” Nicolai Guțul, primarul satului Mașcăuți Victor Carțîn, deputați din Parlament și reprezentanți ai ministerului Apărării, transmite Noi.md cu referire la sputnik.md.

Cei prezenți la eveniment au remarcat importanța păstrării memoriei celor care au luptat în Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Invitații i-au mulțumit lui Nicolai Guțul pentru munca desfășurată la restaurarea monumentelor soldaților-eliberatori sovietici din țară.

La ceremonie, elevii din gimnaziul Mașcăuți au recitat un fragment din poezia lui Robert Rozhdestvensky „Requiem” și au cîntat cîntece patriotice, fiind acompaniați de orchestra militară a Gărzii de Onoare a Ministerului Apărării.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий