Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

În Moldova a crescut numărul participanților la turismul intern

23 mai. 21:00   Societate
2441 0

În ianuarie-martie 2024, numărul vizitatorilor participanți la turismul intern a crescut cu 46,0% față de ianuarie-martie 2024 și a totalizat 16,0 mii persoane.

Despre acest lucru a comunicat Biroul Național de Statistică, menționînd că majoritatea (76,4%) sînt vizitatori de o zi (excursioniști).

Deplasarea rezidenților moldoveni în interiorul țării, în scop turistic, a fost organizată, în special, de agențiile de turism și turoperatorii din municipiul Chișinău (51,2%), regiunile de dezvoltare Centru (34,6%) și Sud (13,4%).

Turismul intern - deplasarea rezidenților Republicii Moldova în interiorul țării, în scop turistic. Pentru a crește numărul de participanți la turismul intern din Moldova este necesară modernizarea infrastructurii: repararea drumurilor, dezvoltarea infrastructurii adiacente (parcări, campinguri, blocuri sanitare), promovarea informației și a publicității despre produsul turistic și de agrement intern al Moldovei etc.

De menționat că pe site-ul moldovenii.md se află o mulțime de informații utile, care îi vor ajuta pe toți să planifice și să petreacă timpul minunat în țara noastră. În special, există o informație amplă despre turismul în Moldova, sfaturi turistice, rute turistice, date despre bijuteriile turistice și mănăstirile din Moldova.

Informații detaliate despre turism și rutele turistice pot fi găsite pe site-ul moldovenii.md la rubrica Natura și turismul în Moldova.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?