X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

În farmaciile din țară vor apărea mai multe medicamente noi. Vezi lista acestora

26 feb. 22:00   Societate
2347 0

Cu vot unanim, membrii Comisiei Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) au autorizat vineri, 23 februarie, 43 produse medicamentoase, dintre care 21 – primar (medicamente noi) și 22 – repetat.

Printre medicamentele autorizate primar, se numără:

- Docetaxel concentrat pentru soluție perfuzabilă (DCI: Docetaxelum) – docetaxelul este o substanţă derivată din acele copacului tisa. Docetaxelul aparţine grupului de medicamente antineoplazice denumite taxoide. Docetaxel este utilizat pentru tratamentul cancerului de sân, al anumitor forme ale celui bronhopulmonar (altul decât cel cu celule mici), al cancerului de prostată, al cancerului gastric sau al cancerului capului şi gâtului.

- Levesto® comprimate filmate (DCI: Levetiracetamum)– un medicament antiepileptic (un medicament utilizat pentru tratamentul crizelor epileptice). Levesto este utilizat ca tratament unic la adulţi şi adolescenţi începând cu vârsta de 16 ani într-o anumită formă de epilepsie. Levesto este utilizat pentru forma de epilepsie în care convulsiile afectează iniţial o singură parte a creierului, dar se pot extinde apoi către zone mai mari, în ambele jumătăţi ale creierului (crize convulsive parţiale, cu sau fără generalizare secundară); ca tratament adăugat, asociat altui medicament antiepileptic pentru: crizele convulsive parţiale, cu sau fără generalizare, la adulţi, adolescenţi, copii şi sugari începând cu vârsta de 1 lună; crizele mioclonice (contracţii scurte, ca un şoc, ale unui muşchi sau ale unui grup de muşchi) la adulţi şi adolescenţi începând cu vârsta de 12 ani cu epilepsie mioclonică juvenilă; crizele tonico-clonice primar generalizate (crize majore, incluzând pierdere a cunoştinţei) la adulţi şi adolescenţi începând cu vârsta de 12 ani cu epilepsie generalizată idiopatică (tipul de epilepsie despre care se crede că are o cauză genetică).

Printre cele autorizare repetate, se regăsesc produse farmaceutice precum:

- Zelboraf® comprimate filmate (DCI: Vemurafenib) –un medicament anticanceros care conţine substanţa activă vemurafenib. Este utilizat în tratamentul pacienţilor adulţi cu melanom care s-a extins şi în alte părţi ale organismului sau care nu poate fi îndepărtat printr-o intervenţie chirurgicală. Poate fi utilizat numai de către pacienţii al căror cancer are o modificare (mutaţie) în gena “BRAF”.

- Fosfomed granule pentru soluție orală (DCI: Fosfomycinum) –un antibiotic pentru adulți și persoane tinere, ce conține substanța activă - fosfomicină trometamol. Se administrează într-o singură doză, în caz de infecții acute ale tractului urinar necomplicat (cistite). De asemenea, poate fi utilizat înainte de intervenția chirurgicală sau investigațiile din zona tractului urinar inferior pentru a preveni infecțiile.

Întreaga listă a medicamentelor autorizare o găsiți AICI.

0
0
2
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?