Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În două localități, alegerile au loc cu un singur candidat la funcția de edil

19 noi. 2023,, 12:40   Societate
2183 0

Pentru turul II al alegerilor locale, în două localități din R. Moldova, alegerile au loc cu un singur candidat la funcția de edil.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, este vorba despre localitățile Cotova din raionul Drochia și Todirești din raionul Ungheni.

„Înscrierea candidaților, în buletinele de vot, a fost făcută în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur de scrutin. Excepție fac localitățile Cotova din raionul Drochia și Todirești din raionul Ungheni, unde, în buletinele de vot, vor fi cîte un singur candidat la funcția de primar”, a precizat CEC.

În al doilea tur de scrutin, alegerile vor fi declarate valabile, dacă la ele participă cel puțin de 20% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale.

„Totodată, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi. În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin. Dacă ambii candidați au acumulat același număr de voturi și în primul tur, consiliul electoral de circumscripție efectuează tragerea la sorți. În cazul localităților cu un singur candidat, acesta se consideră ales dacă a întrunit cel puțin jumătate din voturile alegătorilor care au participat la alegeri”, a spus președintele CEC, Angelica Caraman.

0
0
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?