Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Start Vot în turul II: Toate secțiile de votare din țară au fost deschise

19 noi. 2023,, 07:00   Politică
2224 0

Start vot. Astăzi, în 273 de localități din țară are loc turul II al alegerilor locale generale.

Secțiile de votare se deschid la ora 7.00 și își vor încheia activitatea la ora 21.00. La urne sînt așteptați circa 830 de mii de alegători.

În buletinul de vot vor fi înscriși cîte 2 candidați, cei care au acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur al alegerilor. Excepție fac satul Cotova, din raionul Drochia și comuna Todirești din raionul Ungheni, unde, în buletinul de vot, va fi înscris cîte un singur candidat.

Bătălia cea mare se va da astăzi la Bălți, unde în turul II de scrutin au acces candidatul Partidului Nostru, Alexandr Petkov, și candidatul Partidului Socialiștilor, Maxim Moroșan.

Totodată, astăzi, la urnele de vot sînt așteptați și alegătorii mai multor suburbii ale capitalei: Codru, Cricova, Durlești, Vadul lui Vodă, Gratiești, Bubuieci, Tohatin, Trușeni.


Potrivit legislației electorale, în turul II, alegerile se declară valabile în fiecare circumscripție electorală, dacă la ele participă cel puțin 20 la sută din numărul persoanelor înscrise în listele electorale din acea localitate.

Lista celor 273 de localități unde va avea loc turul doi de scrutin o puteți vedea aici.

Tot astăzi, în opt localități din țară sînt organizate alegeri repetate, pentru alegerea primarilor, cît și a consilierilor, întrucît în primul tur de scrutin nu s-a asigurat prezența necesară și alegerile au fost invalidate.

0
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?