X 
Transnistria stiri: 1328
Eurovision stiri: 495

În ce sat din Moldova geniștii au găsit cea mai mare cantitate de muniții

8 noi. 2023,, 16:00   Societate
3954 0

Geniştii Armatei Naţionale au îndeplinit 13 misiuni de deminare pe parcursul lunii octombrie, curent. Au fost depistate și neutralizate 19 obiecte explozive și 1251 cartușe, datate din perioada celui de-al doilea război mondial.

Obiectele periculoase au fost descoperite în raioanele Cimișlia, Hîncești, Nisporeni, Ștefan-Vodă, Criuleni, Anenii Noi, Ungheni, Dubăsari și municipiul Bălți, notează Noi.md.

Cea mai mare cantitate de muniţii a fost găsită în apropierea satului Șerpeni, raionul Anenii Noi. Acolo, au fost identificate cinci proiectile de artilerie, o bombă de aruncător și 1 000 de cartușe.

În aceeași perioadă, geniștii au intervenit și-n localitatea Zloți, raionul Cimișlia, unde într-o gospodărie, în timpul unor lucrări de reparație, au fost depistate două proiectile de artilerie, iar la Bălți au fost neutralizate 251 de cartușe.

Toate obiectele periculoase au fost nimicite în condiții de maximă securitate la centrele de instruire ale Armatei Naționale.


De la începutul anului, geniștii militari au îndeplinit 143 de misiuni de deminare, în urma cărora au fost nimicite 966 de obiecte explozive de diferite tipuri și peste 12 mii de cartușe.

0
1
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Alegeri: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?