X 

În atenția pescarilor: 21 de zile permise pentru pescuitul Scrumbiei de Dunăre

19 mai. 09:44   Societate
2146 0

Începînd cu data de 20 mai pînă la 9 iunie, posesorii permisului de pescuit sportiv, amator și de agrement au dreptul să pescuiască scrumbie de Dunăre în fluviul Nistru, în perioada de prohibiție.

Pescuitul scrumbiei se permite doar în cursul zilei de la răsăritul soarelui şi pînă la asfinţitul soarelui, cu undiţe de toate formele şi sistemele şi lansete, în sectoarele de la km 331 în zona localităţii Vadul lui Vodă în aval de podul de peste fluviul Nistru pînă la satul Palanca (km 28) şi în braţul Turunciuc.

Numărul de cîrlige pentru un pescar amator nu trebuie să fie mai mare de 5 la toate uneltele folosite, iar captura de peşte, nu trebuie să fie mai mare de 5 kg pe zi.

Dimensiunea minimală a scrumbiei care se permite a fi pescuită în fluviul Nistru este de 20 cm. Măsurarea scrumbiei se face de la vîrful cavităţii bucale închise pînă la baza înotătoarei caudale. Puietul de peşte de dimensiuni mai mici decît cea menţionată, trebuie să fie eliberat în mediul acvatic în stare vie.

Totuși, va rămîne interzis pescuitul scrumbiei la gura de vărsare în fluviul Nistru a afluenţilor Ciorna, Răut, Ichel, Bîc, Botna pe o distanţă de 500 m de ambele părţi ale gurilor şi pe cursul acestor afluenţi.

7
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?