COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 596 955   INFECTAȚI 259 202(+184)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6253(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2825
Puterea stiri: 6294
Coronavirus stiri: 7247

Imagini cu medicii veterinari reținuți pentru corupție „regulată”

25 mai. 12:58   Societate
2284 1

CNA a făcut publice imagini în care se vede că medicii sanitari-veterinari regulat aduc bani și produse alimentare, estorcate de la agenții economici pentru conducerea subdiviziunii municipale a ANSA.

Astăzi, ofiţerii CNA au descins cu percheziţii la birourile, domiciliile şi automobilele persoanelor anchetate ca şi continuare a investigaţiilor derulate în aceste cauze, acum cîteva luni.

În cadrul documentării schemei, s-a stabilit că şeful-adjunct al Direcţiei ar fi pretins sistematic mijloace financiare, precum și produse alimentare, de la subalternii săi.

Acestea ar fi fost recompensele pentru eliberarea autorizațiilor sanitar-veterinare de funcționare a unităților de comerț, precum şi pentru neîntocmirea proceselor-verbale contravenţionale pentru neregulile depistate în urma controalelor.

Precizăm că şeful adjunct al Direcţiei municipale siguranţa alimentelor Chişinău şi un medic sanitar-veterinar oficial al Direcţiei au fost reţinuţi pentru 72 de ore, fiind bănuiţi de corupere pasivă şi activă.


În urma percheziţiilor, la domiciliul unuia dintre bănuiţi au fost depistate sume de bani în lei şi valută străină (3335 de euro, 330 de dolari şi 33 500 de lei), provenienţa banilor urmînd să fie stabilită în cadrul anchetei.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽