X 
Arşiţa stiri: 188
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1457

IGP va plăti despăgubiri fostului său șef

8 apr. 13:00   Societate
2930 0

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a admis parțial acțiunea fostului șef al Inspectoratului General al Poliției, Iurie Podarilov, împotriva instituției pe care a condus-o.

Potrivit deciziei Instanție, IGP este obligat să îi acorde lui Iurie Podarilov circa 60.000 de lei pentru pentru reținerea plății indemnizațiilor unice și celor pentru concediile de odihnă nefolosite, transmite Anticoruptie.md.

În 2023, judecata a constatat încălcarea a cel puțin șase libertăți fundamentale în cazul lui Podarilov și a dispus încasarea în beneficiul său a 800.000 de lei în calitate de prejudicii morale, dar și aproape 500.000 - materiale.

Podarilova descris, în cadrul Clubului Jurnaliștilor de Investigație,în iulie 2019,modul în care a fost instrumentată cauza penală în baza căreia a fost condamnat și ținut în arest timp de un an și o lună. Fostul polițist a fost achitat în 2021 a lucrat alături de ex-ministra de Interne, Ana Revenco, dar a plecat din funcție din proprie inițiativă.


Iurie Podarilov a fost reţinut la 24 februarie 2017, în baza unui denunț, şi a fost deţinut timp de 13 luni în Penitenciarul nr. 13.

În 2018, Podarilov a fost condamnat la patru ani cu executare. În 2019, Podarilov a fost eliberat din arest în urma hotărîrii Curții Supreme de Justiție, care a reîntors dosarul la rejudecare. La 17 iunie 2021, Curtea Supremă de Justiţie a pronunțat sentinţa de achitare irevocabilă a lui Podarilov.

Iurie Podarilov a plecat din proprie inițiativă, în februarie 2022, din funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției, locul său fiind luat de Viorel Cernăuțeanu. S-a întîmplat la aproximativ un an de la numirea sa în funcție de către ministra din acea perioadă a Afacerilor Interne, Ana Revenco.

3
0
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав