Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Guvernul a cerut ca în spitale să fie redus consumul de resurse energetice (DOC)

26 ian. 2022,, 11:15   Societate
4188 3

Situație fără precedent. Ministerul Sănătății le-a cerut managerilor de spitale să reducă la maxim consumul de resurse energetice.

Mai exact, în toate instituțiile publice, care se subordonează ministerului, se cere să fie oprită apa caldă, lumina, iar temperatura aerului să nu depășească 19°C. O scrisoare în acest sens a fost expediată către toate instituțiile din subordinea ministerului. Documentul se numește "Măsuri organizatorice și tehnice, cu investiții minime, de eficientizarea consumului de energie în instituțiile publice", și a fost publicat pe canalul de Telegram INDEX.

Din document aflăm că directorilor de spitale, maternități li se cere să folosească mai multă lumină naturală, iar becurile electrice să fie folosite doar la necesitate.

"Fiecare grad în plus peste temperatura de 19°C poate însemna o creștere a consumului de combustibil cu circa 5-8%", se mai arată în documentul ministerului Sănătății.

"Profitați de potențialul de a economisi cu apă fierbinte. De fapt, în birouri, apa caldă este necesară doar în bucătării. Prin urmare, soluția cea mai bună este de a opri încălzirea centrală a apei (dacă există) și de a furniza bucătăriilor cu apă fierbinte prin încălzitoare instantanee complet electrice?", mai cere ministerul Sănătății.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?