Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Guvernul a aprobat. Încă o țară va recunoaște permisele de conducere eliberate în Moldova

17 apr. 13:30   Societate
11069 0

Moldova și Israel își vor recunoaște reciproc permisele de conducere. Guvernul a aprobat astăzi, 17 aprilie, acordul semnat de ambasadorul Roitman și responsabilii administrației de la Tel Aviv și urmează să îl prezinte spre informare Parlamentului, notează Noi.md.

Hotărîrea va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial. Prin intermediul documentului, autoritățile din Moldova și Israel își propun să faciliteze traficul internațional între cele două state.

„Acordul respectiv are în calitate de obiectiv extinderea relațiilor de prietenie existente între Părți în domeniul recunoașterii reciproce a permiselor de conducere. Scopul este facilitarea traficului rutier în cele două state, ținînd cont de faptul că acestea sînt Părți la Convenția privind traficul rutier din 8 noiembrie 1968 și intenționează să asigure recunoașterea reciprocă și să faciliteze conversiunea permiselor de conducere eliberate în Republica Moldova și în Statul Israel”, se arată în document.

Acordul a fost semnat în martie 2024, de către ambasadorul moldovean la Tel Aviv Alex Roitman și ministrul Transporturilor și Siguranței Rutiere al Statului Israel, Miri Regev.

12
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?