X 
Eurovision stiri: 498
Transnistria stiri: 1343

Grupa de sînge îți influențează sănătatea. Iată cum!

23 sep. 2023,, 20:34   Societate
3229 0

Unele studii asociază grupele de sînge (A, B, 0, AB) cu predispoziția către anumite afecțiuni, în timp ce altele susțin că fiecare grupă de sînge corespunde unui temperament.

Iată, așadar, cum îți influnțează grupa de sînge starea de sănătate și la ce comportamente ești predispus!

Predispoziția la mușcăturile de tîntar
Persoanele cu grupa de sînge 0 sînt de două ori mai predispuse la mușcăturile de țînțar decît restul grupelor, arată un studiu realizat în Japonia. În schimb, indivizii cu această grupă de sînge sînt mai puțin susceptibili de a suferi de cele mai grave forme de malarie.

Bacteriile din intestine
Cercetătorii europeni au descoperit că speciile de bacterii din tractul digestiv se împart în trei categorii diferite, în funcție de grupa de sînge, deși această teorie nu a fost dovedită.

Totuși, o echipă de cercetători din Finlanda a descoperit cîteva corelații între grupa de sînge și tipul bacteriilor prezente în intestine. Implicațiile ar fi cu adevărat uriașe în măsura în care un medic ar putea determina ce fel de tulpini de bacterii locuiesc în intestin în funcție de tipul grupei de sînge, astfel că el ar putea face recomandări mai precise de dietă și tratament.

Grupa de sînge și alcoolismul
În anii '70-'80, mai multe studii făceau referire la grupa de sînge A și o predispoziție mai crescută către alcoolism, în timp ce descoperirile recente par să confirme aceste teorii.

În plus, se pare că moștenirea genetică poate determina cu pînă la 50% riscul de alcoolism, potrivit Institutului Național pentru Sănătate (SUA).

Rezistența la stres
În cazul grupei de sînge 0, se pare că nivelul hormonului de stres din organism - cortizolul - este mult mai ridicat, ceea ce poate determina îmbătrînirea prematură și mîncatul pe fond nervos.

Temperamente în funcție de grupa de sînge
Persoanele cu grupa de sînge A sînt mai predispuse tulburărilor și comportamentelor de tip obsesiv-compulsiv, arată un studiu publicat în revista Neuropsychobiology, în timp ce cercetătorii japonezi au asociat această grup de sînge cu trăsături precum persistența, stabilitatea și hărnicia.

0
1
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?