X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Formula păcii în arta copiilor: Timp de o lună, Parlamentul a găzduit expoziția

27 feb. 12:30   Societate
1514 1

Pe parcursul lunii februarie, Parlamentul a găzduit expoziția de desene dedicate păcii „Formula păcii în arta copiilor din Ucraina şi din lume”.

Expoziția de desene a fost organizată pentru a comemora doi ani de la declanșarea războiului și a adunat aproape 200 de desene realizate de copii din diverse școli de arte și centre pentru refugiați din țară.

Prin creațiile lor, copiii au subliniat puternic importanța păcii și a reconcilierii într-o perioadă marcată de tensiuni și conflicte, demonstrînd solidaritate pentru pace, transmite Noi.md.

Parlamentul Republicii Moldova a găzduit, ieri, evenimentul de închidere a expoziției, cu participarea copiilor, profesorilor și părinților lor, organizatorilor. Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, a adresat mulțumiri copiilor și profesorilor de la cele zece instituții de învățămînt din țară participante în concurs și le-a mulțumit pentru talentul și implicarea lor. „Vă adresez sincere mulțumiri pentru participarea la această expoziție, care a avut un impact puternic asupra oaspeților din țară și de peste hotare veniți la Parlament, oferind o perspectivă clară a idealului de pace al copiilor marcați de realitățile războiului. Exprim gratitudinea pentru parteneriatul stabilit, precum și pentru efortul dumneavoastră continuu de sensibilizare a societății prin educație civică și prin artă”, a subliniat Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița.


De asemenea, cu un mesaj de mulțumire s-a adresat și Olesea Shevchenko, soția Ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova, Marko Shevchenko. „Este un proiect internațional care are ca scop să unim cei mai buni prieteni ai Ucrainei. Eu sînt foarte bucuroasă că ideea născută în «Galeria copiilor Lviv», fondată de Olga Mihajlûk, a putut fi expusă în Parlamentul Republicii Moldova. Ambasada Ucrainei exprimă mulțumiri pentru fiecare dintre dumneavoastră și, în special, copiilor și profesorilor care au contribuit la realizarea acestui proiect. Moldova e o țară mare”, a menționat Olesea Shevchenko.

Pe final, au fost oferite daruri și scrisori de mulțumire pentru autorii și organizatorii expoziției „Formula păcii în arta copiilor din Ucraina şi din lume”, într-un gest de apreciere și recunoaștere a contribuției lor la promovarea păcii și înțelegerii între popoare.

Expoziția dedicată păcii a debutat pe data de 1 februarie 2024 și fost realizată în cadrul Proiectului Internațional „Formula păcii în arta copiilor din Ucraina şi din lume”. Proiectul a fost inițiat de Fundația de binefacere „Galeria copiilor Lviv” din Ucraina și cu sprijinul comunității „Soțiile diplomaților ucraineni” și Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova.

0
0
0
7
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?