Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Fondatorul Bismobil Kitchen va mai sta în Penitenciarul nr. 13

2 mar. 2023,, 21:15   Societate
2790 0

Fondatorul companiei „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, va petrece încă 30 de zile în arest preventiv în Penitenciarul 13. Măsura de detenție a fost prelungită și pentru alți trei angajați ai companiei, iar încă cinci vor mai sta 30 de zile în arest la domiciliu. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvînt al PCCOCS, Emil Gaitur.

În dimineața de 8 februarie, în dosarul privind escrocheriile companiei „BisMobil Kitchen” au fost efectuate alte nouă percheziții. Polițiștii și procurorii au mai stabilit unele adrese, precum și alte persoane implicate în schema infracțională. În urma perchezițiilor, ofițerii Direcției investigații complexe a INI, în comun cu ofițerii DGUP, sub conducerea PCCOCS, au depistat și ridicat documente contabile, înscrisuri de ciornă, telefoane mobile, purtători electronici de informație pe care se păstrează urmele infracțiunilor, contracte, facturi și alte obiecte care au importanță pe cauza penală, transmite tv8.

PCCOCS a deschis pe numele lui Mihail Șaran, directorul firmei, un dosar pentru escrocherie, acesta fiind suspectat că a cauzat prejudicii în proporții deosebit de mari. Pînă acum au fost depuse peste 100 de plîngeri de la clienții care au rămas fără bani și fără mobilă. Și în România, numărul persoanelor păgubite de compania „Bismobil Kitchen” a depășit cifra de o sută.

Directorul și fondatorul companiei, Mihail Șaran, a fost reținut pe Aeroportul internațional Chișinău, pe 23 ianuarie.

În cadrul aceluiași dosar, au mai fost reținuți trei bărbați și două femei din cadrul companiei „Bismobil Kitchen”, după ce au fost desfășurate 19 percheziții la mai multe adrese din Chișinău. Potrivit PCCOCS, aceștia aveau rol de contabili și agenți de vînzare.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?