X 
Arşiţa stiri: 180
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Focare de ambrozie, descoperite în mai multe localități. Au fost aplicate amenzi

25 iun. 13:30   Societate
2926 0

Inspectorii de mediu din Rîșcani au desfășurat recent razii de control complex, vizînd prevenirea răspîndirii buruienii ambrozia, incendiile intenționate ale resturilor vegetale și utilizarea neautorizată a apei pentru irigare.

În urma inspecțiilor efectuate în localitățile Corlăteni, Sîngureni, Aluniș și Racaria, au fost descoperite focare de ambrozie atît pe terenurile publice, cît și pe cele private, notează Noi.md.

Pentru aceste nereguli, au fost întocmite două procese-verbale conform art.117 alin. (3) din Codul Contravențional al Republicii Moldova, aplicîndu-se amenzi în valoare de 1200 de lei.

De asemenea, au fost identificate patru cazuri de utilizare ilicită a apei pentru irigare, fără autorizația de mediu necesară și fără dispozitive de măsurare a consumului de apă.

Persoanele implicate au fost citate la sediul Inspecției Rîșcani, unde urmează să fie întocmite procese-verbale pentru contravenții conform art.110 alin. (2) și art.113 alin. (6) din Codul Contravențional.


Pe lîngă sancțiunile aplicate, inspectorii au emis prescripții obligatorii pentru administrațiile publice locale și agenții economici, solicitînd măsuri urgente pentru combaterea și prevenirea acestor practici ilegale.

1
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав