X 
Transnistria stiri: 1323
Eurovision stiri: 494

Filmul "Tunete" va fi prezentat la unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de film din India

22 noi. 2023,, 21:03   Societate
2838 0

Filmul moldovenesc „Tunete” a fost selectat să fie prezentat la Festivalul Internațional de Film din India (IFFIGOA), unul dintre Top 10 festivaluri de Clasa A din lume, recunoscut de Federația Internațională a Asociațiilor Producătorilor de Film (FIAPF).

Această selecție plasează „Tunete” într-un cerc exclusivist de excelență cinematografică, fiind unul dintre puținele filme moldovenești care au atins acest nivel de prestigiu internațional, transmite Noi.md cu referire la diez.md.

După un debutul în cinematografele moldovenești în data de 5 octombrie, producția aduce acum pe ecranul internațional o poveste captivantă despre curaj, conflict și prietenie.

Această recunoaștere este o dovadă a talentului, creativității și dăruirii pe care fiecare membru al echipei de producție le-a investit pentru a da viață filmului. Munca voastră asiduă, pasiunea și talentul nu numai că au impresionat publicul local, ci au rezonat și pe scena internațională, evidențiind potențialul în creștere al filmului moldovenesc. Această selecție este o sursă de mîndrie imensă pentru națiunea noastră.

A declarat Virgiliu Mărgineanu, președintele Uniunii Cineaștilor din Moldova.


„Tunete” este filmul de debut al regizorului Ioane Bobeica, cu contribuția producătorilor Marin Madan, Anatol Mîrzenco și Sergiu Cumatrenco. În cadrul festivalului din India, echipa va participa la sesiuni de Q&A, împărtășind viziunea și pasiunea pentru acest proiect.

Filmul urmărește povestea a doi copii din clase sociale diferite, uniți printr-o prietenie interzisă de părinții lor, într-un sat vecin cu un cîmp minat, relicvă a conflictului armat din 1992. Încercînd să-și recupereze vacile scăpate pe teritoriul minat, copiii intră în zona restricționată, unde cîmpul minat devine un spațiu în care dispar prejudecățile și statutul social, rămînînd doar curajul, sacrificiul și frica de tunete.

4
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?