X 
Transnistria stiri: 1328
Eurovision stiri: 495

Filmul regizorului Dumitru Grosei a obținut premiul mare la un festival internațional

12 sep. 2023,, 15:30   Societate
2145 0

Filmul Dante Café, regizat de Dumitru Grosei, a cîștigat Golden Screen Award, trofeul celei de a 13-a ediții a International Haiku Amateur Little Film Festival 2023, desfășurat în orașul Kerala, India, transmite Moldpres.

Dante Café este un scurtmetraj experimental cu durata de 2 minute și 26 de secunde, produs în Republica Moldova, în 2018, de Alternative Cinema și regizat de Dumitru Grosei.

Juriul Festivalului și-a motivat acordarea premiului prin faptul că „autorul folosește într-o manieră inovatoare montajul imaginii și mixajul de sunet, pentru a surprinde un eveniment simplu, filmat cu o cameră stabilă”. „Acest film evocă idei complexe despre viață și moarte, transpuse într-un mediu cinematografic”, a explicat juriul.

Tot în cadrul aceluiași festival, un alt film al regizorului Dumitru Grosei, „Scrisoare de pe frontul de est”, lansat anul acesta, a cîștigat Runner Up Award, care este, de fapt, premiul II.

Atît pelicula Dante Café, cît și filmul „Scrisoare de pe frontul de est”, au mai fost selectate anterior și la alte festivaluri din SUA, Franța, Germania și Armenia.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Alegeri: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?