Transnistria stiri: 1350
Eurovision stiri: 499

Filat, după închiderea mai multor media: Nu e doar cenzură, dar și o tendință periculoasă

1 noi. 2023,, 08:00   Societate
4422 0

„Nu e doar cenzură, dar și o tendință periculoasă. S-a mers pe argumentul bombastic că ne apărăm împotriva Rusiei care duce un război hibrid”.

Astfel a comentat fostul premier Vlad Filat decizia CSE de a sista activitatea mai multor posturi TV și portaluri. Declarțiile au fost făcute în cadrul emisiunii Puterea a Patra, notează Noi.md cu referire la unimedia.

„În momentul în care de închiderea instituțiilor media se ocupă instituțiile speciale ale statului, dar nu instituțiile abilitate prin lege cu asemenea atribuții asta nu duce doar la o cenzură așa cum a mai fost pe parcursul timpului, cu ani în urmă, dar duce la o anumită tendință periculoasă deja.

Pornind de la legalitate, nu cred că este cineva în Republica Moldova care cît de cît are atingere spațiul public, vorbim aici și de activitatea politică, cei care au interacțiuni cu instituțiile media au știut foarte bine că aceste posturi TV sînt proprietatea lui Plahotniuc.

Toată lumea știa că aceste instituții au trecut în gestiunea lui Ilan Șor, or chiar dacă au fost încălcări care a fost făcută trimitere într-o manieră foarte generală era absolut firesc ca instiuțiile statului urma să acționeze conform legii, avertizare, sancțiuni, suspendare. Modalitatea pe care s-a mers arată încă o dată că în față punînd un argument bombastic că ne apărăm împotriva Rusiei care duce un război hibrid în Moldova defapt au fost închise 6 instituții media. De aceea eu îmi exprim nu doar îngrijorarea, îmi exprim profunda indignare”, a spus Filat.


Avocatul Poporului, Ceslav Panico, susține că este îngrijorat de suspendarea a 6 posturi TV și blocarea unor website-uri naționale și reiterează importanța informării publicului cu privire la necesitatea și proporționalitatea restricțiilor impuse de Comisia SItuații Excepționale.

Șefa statului, Maia Sandu, susține că nu a văzut decizia CSE de a închide 6 posturi TV. „Pot să prespun că face parte din răspunsul autorităților Republicii Moldova de a proteja statul și de a proteja democrația”, a declarat președinta.

29
1
1
2
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?