Transnistria stiri: 1323
Eurovision stiri: 494

Fermierii vor reveni pe 30 noiembrie, în centrul Capitalei

29 noi. 2023,, 08:00   Societate
1973 0

Fermierii pun încă o zi protestul pe pauză. Aceștia anunță că vor reveni în Piața Marii Adunări Naționale joi, la ora 11 și vor aștepta o întrevedere cu premierul Dorin Recean.

Dacă acest lucru nu se va întîmpla, aceștia spun că vor organiza un marș cu tractoarele. Ei au făcut acest anunț după ce Ministerul Agriculturii a prezentat un draft al proiectului de decizie al Comisiei Pentru Situații Excepționale privind crearea unui grup de lucru, care să analizeze situația agricultorilor aflați în prag de faliment, notează noi.md cu referire la tv8.

La întrunire au participat și reprezentanții băncilor. Agricultorii au criticat, însă, documentul și au precizat că acesta are nevoie de mai multe ajustări. Totodată, aceștia au precizat că autoritățile ar încerca să tragă de timp.

Amintim că agricultorii solicită ca, odată cu depunerea cererii la grupul de lucru creat de minister, să li se suspende calcularea penalităților, iar procedura de falimentare și executare silită să se stopeze.

În plus, ei cer ca din 2024 să li se ofere cel puțin 500 de milioane de lei compensații la culturile de porumb și floarea-soarelui. Precizăm că acum, în fața Guvernului, sînt peste 150 de tractoare, aduse din peste 20 de raioane ale țării.


Săptămîna trecută, fermierii au protestat și au blocat șoseaua Hîncești din Capitală. Mai mulți agricultori au fost documentați pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere. Totodată, doi fermieri s-au ales cu dosar penal, fiind bănuiți că au încercat să distrugă o mașină de poliție.

6
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?