X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Fermierii vin din nou azi la Chișinău. Ce planuri au?

20 feb. 07:45   Societate
1966 0

După discuțiile de vineri la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), astăzi urmează noi discuții ale fermierilor cu prim-ministrul Recean și vicepremierul Bolea. Întrunirea va începe la ora 10:00.

Deocamdată nu este clar dacă autoritățile vor veni cu noi propuneri pentru fermieri. MAIA a anunțat că după întrevederea cu agricultorii Vladimir Bolea va susține și declarații de presă.

Vineri, discuțiile au durat o oră și jumătate, iar autoritățile s-au oferit să acorde de 90% garanții fermierilor, pentru credite de pînă la 500.000 de lei. Alexandru Slusari, președintele Asociației „Forța Fermierilor”, a făcut apel către Guvern pentru alocarea a 400 de milioane de lei în viitorul apropiat, pentru a ajuta agricultorii să facă față pierderilor suferite, conform BANI.MD.

În opinia lui, este necesară transparența în ceea ce privește distribuirea ajutoarelor și a cerut publicarea listelor cu subvențiile acordate. Contactat de redacția Realitatea, Slusari a relatat că fermierii planifică să scoată în stradă tehnica agricolă și astăzi, însă deocamdată nu au intenția să blocheze drumurile sau punctele de trecere a frontierei.

8
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?