X 
Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Fermierii, îngrijorați: "Ceea ce se întîmplă nu este normal"

14 mai. 10:15   Societate
14675 0

Mai multe cereale, ca grîul, orzul și rapița au crescut prea repede în această primăvară, mai devreme cu aproape o lună decît în mod normal.

Se întîmplă din cauza temperaturilor prea înalte din aprilie. Și spicul a atins doar jumătate din mărimea necesară, iar agricultorii se tem că vor strînge o recoltă mai mică și de o calitate mai proastă.

„Temperaturile mult prea mari și bruște din această primăvara au grăbit procesul de dezvoltare a cerealelor. Dacă în această perioadă a anului grîul, de exemplu, nu trebuia să aibă mai mult de 30 de centimetri, acum deja spicul este format și înflorește.

Cerealele nu au avut timpul necesar să se dezvolte. Temerea cea mai mare este ca roada din acest an va fi mult mai mică, iar calitatea- mai proastă”, spune fermierul Nicolae Sprînceană din satul Hîrtopul Mic, raionul Criuleni, notează Noi.md cu referire la tv8.

Acesta a semănat toamna trecută 400 de hectare de grîu, 280 de hectare de rapiță și 50 de hectare de orz. El spune că, deși face agricultură de 40 de ani, vede pentru prima dată ca la mijloc de mai cerealele să fie atît de dezvoltate.


Vremea rece din ultimele zile ar putea afecta fructele, vița-de-vie, mai multe legume, dar și porumbul.

1
3
1
16
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав