X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4051

Fermierii: "Agricultorii din cîteva raioane nu și-au primit compensațiile"

12 apr. 09:15   Societate
2295 0

Asociația Forța Fermierilor informează că, deși au fost făcute mai multe declarații de către oficiali, agricultorii din cîteva raioane, care au avut de suferit de pe urma secetei din anul 2023, pînă în prezent nu au primit compensații, notează Noi.md.

"Atragem atenția că au trecut mai mult de două luni din data aprobării Regulamentului de acordare a compensațiilor și aproape o lună din momentul cînd a fost finalizat procesul de recepționare a dosarelor de la fermierii afectați.

Agricultorii extrem de decapitalizați au primit asigurări că banii vor fi alocați rapid și în mod prioritar pentru această categoria de producători agricoli.

Însă, în toiul lucrărilor de semănat fermierii, presați în continuare de creditori și lipsiți de posibilitatea accesării creditelor garantate, pînă în ziua de azi nu au primit măcar acele compensații promise {...}", se arată în comunicatul fermierilor.

Amintim că anterior, deputatul PAS, președintele Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe, Radu Marian, a venit cu un comentariu telefonic pentru Noi.md, în care a vorbit despre accesarea Creditului de Urgență pentru agricultori.


"Sîntem gata să oferim tot suportul. Nu exclud că sînt anumite dificultăți, dar aț vrea ca împreună cu cei din Asociație să avem un dialog profesionist și să nu intrăm în termeni politici", a spus Radu Marian.

0
0
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?